Categories
Airplay & Support News

Interview for WijLimburg

This week we did an interview for "WijLimburg", a website for entrepreneurs. It's about Xzata Music, where we came from and our plans for the future. The content is in Dutch .

Check out the article here: http://www.wijlimburg.nl/nieuws-overzicht/landgraafse-muziekondernemer-michiel-de-jong-xzatic-haalt-brits-duo-binnen-scoorden-wereldhit/

 

Full Article (WijLimburg):

Landgraafse muziekondernemer Michiel de Jong (Xzatic) haalt Brits duo binnen (scoorden 'wereldhit')

De Landgraafse muziekondernemer Michiel de Jong (ook wel Xzatic) heeft met het Britse duo Hemstock & Jennings een platencontract getekend.

Hieronder een mailinterview met De Jong.

Heb je een opleiding (welke) in Landgraaf en omgeving gedaan?

Ik heb de opleiding werktuigbouwkunde gedaan (MTS Heerlen) en daarna de opleiding Audio Engineer (SAE Rotterdam). Verder afgelopen jaar nog de Sena Masterclass Muzikaal Ondernemerschap gevolgd (www.muziekmanagement.nl)

Hoe kom je fulltime in de muziek terecht?

Na mijn opleiding werktuigbouwkunde besloot ik meer tijd te willen steken in mijn passie voor muziek. In november 2004 heb ik mijn Audio Engineering diploma behaald, waarna ik part-time bij een radio station ben gaan werken, als dj en geluidstechnicus (radio Parkstad).
Het produceren van muziek ging mij zo goed af dat ik in 2005 lessen “produceren met Cubase” ben gaan geven bij de djschool in Ransdaal (www.djschool.nl) Vanaf 2007 ben ik muziek gaan uitbrengen bij platenmaatschappijen als bij Bonzai Music, Straight up Music en Exalted tunes. (Meer daarover staat ook op mijn artiestensite onder het kopje biography: http://www.xzatic.com/artist/xzatic/ )

Wat doen jij/jullie exact in Landgraaf? Studio? Verkoopkantoor? Anders?

In Landgraaf hebben wij onze opname studio met kantoorruimte die voornamelijk gebruikt wordt voor het produceren van muziek en de distributie ervan. Verder worden hier de ideeën uitgedacht om een artiest zo goed mogelijk in de markt neer te zetten. Daarnaast hebben we nog een studiolocatie in Heerlen.

Met hoeveel mensen?

We werken momenteel met 4 mensen, een A&R manager (artist & repertoire), een IT manager (webdesign en ict) een content editor (marketing & communicatie) en uiteraard ik zelf (managing director/label manager).

Hoe zijn jullie er op gekomen om dit bedrijf te starten?

Xzata Music is ontstaan uit passie voor (dance) muziek. Na jarenlang muziek bij andere platenmaatschappijen uitgebracht te hebben als artiest, werd het tijd om een volgende stap te nemen. Veel platenmaatschappijen bieden artiesten contracten die niet reëel zijn. Als je ergens met bloed, zweet en tranen aan werkt, wil je ook graag dat het product goed in de markt gezet wordt, vaak schort het daar aan.
We zijn aangesloten bij de grootste online winkels, denk aan Beatport, itunes, Googleplay, Spotify en steken veel tijd in de vormgeving en promotie van artiesten.
We richten ons met name op elektronische dance music (edm), ontvangen wekelijks demo’s, maar zetten in op kwaliteit.
Xzata Music wil zich onderscheiden door opkomend talent uit te brengen en ze een breed platform te bieden met betrekking tot het uitgeven van muziek op de bekende kanalen. Ook willen wij in de toekomst deze opkomende talenten managen/coachen en in contact brengen met artiesten die in het verleden al enige bekendheid hebben verkregen. Dit laatste geeft de artiest nog een extra boost en zal positief uitwerken in zijn/haar toekomstige producties.
Een voorbeeld hiervan is Peter Martijn Wijnia (die eerder al een nummer uitbracht op het recordlabel van Armin van Buuren) die dankzij xzata music nu ook een remix mocht maken voor Hemstock & Jennings.

Wat is jullie grootste succes tot dusver?

Het grootste succes tot nu toe is de samenwerking met Hemstock & Jennings, deze jongens hebben remixen gemaakt voor de grootste artiesten ter wereld. Verder zijn we ook ontzettend trots op de vermelding van Xzatic in de DJ Mag in Italië.

Hoe kwamen de Engelsen bij jullie terecht?

Via onze promopool die wij gebruiken om onze muziek aan discjockeys te sturen, ontvingen wij een reactie van Les Hemstock. Hij vond onze muziek goed. We raakten in gesprek en hij stuurde ons zijn demo’s.

Hoe kun je met Spotify en anderen nog geld verdienen als platenlabel en artiest?

Vanuit de online verkopen van onze tracks alleen kunnen wij momenteel het bedrijf niet levensvatbaar houden. De verkoop van muziek door illegale downloads en de opkomst van spotify & Apple Music ligt tegenwoordig een stuk lager als bijvoorbeeld 20 jaar geleden.
We zijn echter vertegenwoordigd bij alle grote online winkels, denk aan Amazon, Beatport, Apple Music, GooglePlay en zetten dus in op een brede markt.
Verder houden we alles in eigen hand, denk aan webdesign, videoclips maken, opnames, cd covers, mastering van tracks, enz.
Inkomsten bronnen naast verkopen zijn airplay op radiozenders en advertenties via YouTube. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen van artiestenwebsite’s en werken we continue aan het uitbreiden van ons netwerk, denk aan samenwerkingen met radiozenders en evenementen organisaties.

Hieronder het persbericht over het platencontract dat het producers duo Hemstock & Jennings hebben getekend bij het Landgraafse bedrijf.

Hemstock & Jennings tekenen platencontract bij Limburgse DJ

Producers duo Hemstock & Jennings (UK), o.a. bekend van hun wereldhit “Nothing But You” met Paul van Dyk (Youtube) heeft een platencontract getekend bij het platenlabel van de Landgraafse DJ Xzatic.

Dit heeft zijn platenmaatschappij bekend gemaakt.

Platenmaatschappij

DJ Michiel de Jong, alias Xzatic, is afgelopen Maart gestart met zijn eigen platenlabel. Zo kan hij naast zijn eigen muziek, ook de muziek van anderen uitbrengen.

“Na Jarenlang muziek bij andere platenmaatschappijen uitgebracht te hebben, werd het tijd om een volgende stap te nemen. Het juiste moment was aangebroken. Per toeval kwam ik in contact met Les Hemstock. Hij vond mijn muziek goed, dus wisselden we onze mailadressen uit”.

“Deze jongens hebben remixen gemaakt voor de grootste artiesten ter wereld. “Nothing But You” werd wereldwijd tien- tot honderdduizend keer verkocht en heeft zowat in iedere nationale top 20 gestaan. “Kippenvel krijg ik er van”, aldus Michiel. “Het was onderhandelen, maar uiteindelijk viel alles op zijn plaats”.

Nummer

Hemstock & Jennings – komt aanstaande donderdag uit met hun nummer Adriana.  De bonustrack is een remix van Xzatic zelf en daarnaast een remix van Peter Martijn Wijnia, die eerder al een nummer uitbracht op het recordlabel van Armin van Buuren dat o.a. verscheen op het album Armin Only – Imagine.

Adriana en Xzatic’s remix zijn vanaf vandaag te zien en te horen op Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=puRP7swH1xU

https://www.youtube.com/watch?v=plR4KhzhKTY

 DJ Mag

Vorige maand nog stond Xzatic in de Italiaanse uitgave van DJ MAG met zijn track Xzilence. DJ Mag is het toonaangevende DJ magazine dat vooral bekend staat van de jaarlijkse DJ MAG Top 100.

Leave a Reply

Your email address will not be published.